Welkom
Hartelijk welkom op de website van huisartsenpraktijk Vondellaan te Veenendaal.
De praktijk wordt gezamenlijk door de huisartsen H. Rijken en J. van Rhenen gevoerd.
In de praktijk is ook huisarts H. Hellinga en waarnemend huisarts L. van der Molen werkzaam. Arts. J. Rijken werkt niet meer op een vaste dag, maar is beschikbaar zo nodig. Iedere dag zijn er minstens 2 artsen aanwezig.
Bij afwezigheid nemen de artsen voor elkaar waar. Ook in de vakantieperiode blijft de praktijk open.
Openingstijden
De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Praktijknummer: 0318-513980
Spoed | Kies 1 |
Herhaalrecepten | Kies 2 |
Assistente | Kies 3 |
Als regel krijgt u de assistente aan de lijn. Bij haar kunt u afspraken maken en met vragen terecht. Deze lijn wordt veel gebruikt en kan dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistente door de gesprekken kort te houden.
Van 10.30-10.50 uur krijgt u een bandje in verband met de koffiepauze. Voor spoedgevallen blijft de praktijk bereikbaar.
Ook van 16.30-17.00 uur is de praktijk uitsluitend bereikbaar voor spoed.
Spoed buiten openingsuren
Buiten praktijkuren is er altijd een huisarts bereikbaar voor spoedgevallen. De waarneming wordt geregeld via de HuisArtsenPost voor de Gelderse Vallei (HAP).
De HAP bevindt zich in het ziekenhuis ‘De Gelderse Vallei’ in Ede en is bereikbaar via telefoonnummer 0318-200800
Afspraken moeten telefonisch worden gemaakt. Het spreekt voor zich dat daar alleen in die gevallen gebruik van gemaakt dient te worden, die niet kunnen wachten tot het gewone spreekuur.
Voor meer informatie over de HAP zie www.huisartsengeldersevallei.nl
EHBO
Voor eerste hulp (open wonden, ongevallen, brandwonden etc.) kunt u altijd direct terecht. Wanneer u van tevoren belt of laat bellen, houdt de huisarts rekening met uw komst.
Spreekuren
Alle artsen hebben spreekuur op afspraak. Vanzelfsprekend kunt u voor spoedeisende zaken altijd op korte termijn terecht bij één van de artsen.
De afspraken kunt u aan de balie maken of per telefoon, bij voorkeur ’s morgens. Maakt u de afspraken ruim van tevoren, dan hebt u meer keuze in het tijdstip van de afspraak.
Kan een afspraak niet doorgaan, bel dan tijdig af. Hebt u meer tijd nodig voor een gesprek of ingreep, laat het de assistente weten. Zij reserveert dan extra tijd. Komt u met twee personen, maak dan voor ieder een aparte afspraak.
Om het spreekuur goed te kunnen plannen zal de assistente u vragen over welk probleem u de dokter wilt spreken.
Huisarts in opleiding
Vanuit de Universiteit van Utrecht is er in onze praktijk ieder jaar een huisarts in opleiding werkzaam.
Telefonisch spreekuur
Het kan zijn dat u met een huisarts wilt overleggen. U kunt dit aan de assistente doorgeven. Zij spreekt met u af wanneer de huisarts terugbelt.
De artsen bellen u bij voorkeur zelf terug omdat ze dan alle gegevens bij de hand kunnen hebben.
Het telefonisch spreekuur is bedoeld voor korte adviezen en uitslagen van onderzoeken en dus niet voor uitgebreid overleg.
Visites
Visites kunt u bij de assistente aanvragen, het liefst voor 10.30 uur in verband met de planning van de dag.
Omdat er in de praktijk betere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling zijn, is het meestal beter naar de praktijk te komen.
Wratten
Elke dag bestaat de mogelijkheid om wratten te laten aanstippen met vloeibaar stikstof.
Herhaalrecepten
Voor het aanvragen van herhaalrecepten adviseren wij u een account aan te maken bij het patiëntenportaal.
Het is ook mogelijk om via de receptenlijn herhaalrecepten te bestellen. Kies keuze 2 als u het praktijknummer belt (0318 – 513980) en volg de instructies op.
Zowel via het internet als via de receptenlijn kunt u ook buiten kantooruren uw bestelling doorgeven. Recepten die voor 10.30 uur zijn aangevraagd, kunt u de volgende dag bij de apotheek afhalen na 16 uur. Het spreekt voor zich dat niet elk recept automatisch wordt herhaald.
Praktijkassistente
Bij de assistente kunt u, behalve voor afspraken en herhaalrecepten, ook terecht voor veel praktische vragen. Zij behandelt vragen over recepten, uitslagen van bloedonderzoek, verwijskaarten, machtigingen en nota’s.
De assistente kan goed advies geven over allerlei klachten. Zij kan beoordelen wanneer het, bij allerlei situaties, nodig is het spreekuur te bezoeken en wanneer niet. Om het spreekuur goed te kunnen plannen zal de assistente u vragen over welk probleem u de dokter wilt spreken. De praktijkassistente is hiervoor opgeleid en heeft instructies gekregen van de huisarts. Net als de huisarts heeft de assistente een beroepsgeheim.
Spreekuur van de assistente
De assistentes hebben ook een eigen spreekuur. Op afspraak kunt u bij hen terecht voor:
- Injecties
- Zwangerschapstesten
- Urineonderzoek
- Meten van de bloeddruk
- Verwijderen van hechtingen
- Oren uitspuiten
- Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
- Wratten aanstippen
- Bloedsuikerbepaling
- Bloedonderzoek om ontstekingswaarden te bepalen (CRP)
Praktijkondersteuning
Praktijkondersteuning somatiek en ouderenzorg
In onze praktijk zijn vijf praktijkondersteuners somatiek (POH-S) werkzaam.
Praktijkondersteuners somatiek zijn vooral betrokken bij de zorg voor patiënten met chronische aandoeningen. Het betreft: psychische zorg, diabetes mellitus, verhoogde bloeddruk, overgewicht, verhoogd cholesterol, astma en COPD.
Bij de begeleiding van patiënten met deze aandoeningen maken zij gebruik van uitgebreide protocollen. Het werk van de POH-S vindt plaats onder de supervisie van de huisartsen.
Praktijkondersteuner Danielle Klinkhamer-Hazeleger heeft ouderenzorg als aanvullend aandachtsgebied.
De praktijkondersteuner ouderenzorg heeft als taak om de kwetsbare ouderen goed in kaart te brengen en om de zorg rondom de oudere (beter te) coördineren. Door de vergrijzing en het langer zelfstandig thuis wonen neemt het aantal kwetsbare ouderen toe. Kwetsbare ouderen zijn mensen die, meestal door ziekte of ouderdom, steeds meer het vermogen verliezen om zich geestelijk of lichamelijk staande te houden.
De praktijkondersteuners zijn:
- Hettie Overduin
- Mireille Mouthaan-Smit
- Danielle Klinkhamer-Hazeleger
- Wendy Schaafsma
- Elize Bosma – praktijkondersteuner in opleiding
Praktijkondersteuning geestelijke gezondheidszorg
In onze praktijk zijn twee praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam waarvan één nog in opleiding.
De praktijkondersteuners houden spreekuur in het gebouw van kinderopvang Kwink (voorheen Olleke Bolleke), aan de Nijhofflaan 11 (aan de overkant van de praktijk, brugje over). U kunt zich melden via de intercom die naast de voordeur hangt (keuze praktijkondersteuner somatiek). De POH doet dan de deur voor u open (zie foto’s onderaan).
Als u psychische klachten heeft, bespreekt u die eerst met uw huisarts. Daarna kan de huisarts aan de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) vragen om u verder te helpen. Bijvoorbeeld met de verheldering van uw problemen en met een kortdurende behandeling. De POH-GGZ werkt onder de supervisie van de huisartsen.
De praktijkondersteuners GGZ zijn:
- Marja Verweij
Marja is op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig (locatie Kwink) - Danielle Klinkhamer – POH-GGZ in opleiding
Danielle is op donderdag aanwezig (locatie Kwink)